Rólunk

Alapító: Bartucz Éva

"A ZENITA létrehozása egy folyamat végeredménye volt számomra, amely a több évtizedes gazdálkodási és menedzsment tapasztalat, a barátság és a szülői érzések együtteséből alakult ki.

Szakmai munkám során nagyon sok állami, magán és civil szervezettel kerültem kapcsolatba, amelyek jól és gazdaságosan tudtak működni. Ennek oka az volt, hogy nemcsak a lelkesedés, de a megfelelő szakmai és pénzügyi ismeretek is rendelkezésre álltak a szervezetben.

Az évtizedek során több milliárd értékű projekt generálását és lebonyolítását segítettem megvalósítani főként vezetőként. Ma már saját befektetéseimet irányítom.

Mivel több cégem is eredményesen működik, elérkezettnek láttam az időt arra, hogy a gyökereimhez visszanyúlva a borsodi tehetségek támogatását segítsem. Saját életutamból tudom, hogy milyen nehéz út vezet vidékről az országos ismertség megszerzéséig.

Úgy gondolom a tehetség nem csak adottság, de a környezet számára felelősség is.

Az alapítvány létrehozása ezért számomra nem csak egy lehetőség, hanem nagyon komoly felelősség is egyben."
 

Elnök: Fekete Ágnes

"2013. októberében rendeztük az első Musical és Miskolc Gálát. 2016-re a tehetséggondozó tevékenység megérett arra, hogy megalakuljon az alapítvány. Ebben első perctől partner volt Kamarás Máté és Cselepák Balázs művészek is. Alapvető cél, hogy az alapítvány lehetőségeihez mérten szeretne tehetségeket felkutatni, fejleszteni és a pályakezdő művészeknek bemutatkozási, fellépési lehetőségeket biztosítani, oly módon, hogy a helyi kötődéssel rendelkező országos hírű művészekkel közös produkció keretében legyen lehetőségük a bemutatkozásra."
 

Kuratóriumi tag: Mács Ildikó

"A magyar nemzet muzikalitása közismert. Már kicsi gyermekkorban megmutatkozik a jó fülhallás és ritmusérzék. Ám nem minden szülő engedheti meg magának, hogy ezeket a képességeket tovább fejlessze vagy fejleszthesse a gyermekében. Ha szerencséje van, a gimnáziumban akad olyan tanár, aki felfedezi az ifjú tehetséget, aki lehetőséget ad arra, hogy kibontakozhasson. Ilyen pedagógus dr. Lénárt Attila magyar szakos tanár, aki irodalmi színpadot, előadásokat szervezett és a többi között  olyan fiatalokat fedezett fel és fedez fel a mai napig, akik később komoly sikereket értek el és érnek el a pályán, mint például Kamarás Máté és Veréb Tamás.

Ez a láncolat pedig tovább folytatódik, hiszen Kamarás Máté adott fellépési lehetőséget Veréb Tamásnak és fedezte fel az aranytorkú Cselepák Balázst, aki aztán szintén ezt az utat követve foglalkozik a fiatal tehetségekkel és segíti őket a pályára kerülésben. A Musical és Miskolc alapötletét pontosan ez adja. Évek óta állhatnak ennek köszönhetően színpadra olyan fiatalok, akiknek szunnyadó tehetsége  a musical táborok és különböző foglalkozások révén bontakozhatnak ki.

Nagyon fontosnak tartom ezt az utat. Fontosnak tartom azok felkarolását, akik még csak a szárnyaikat próbálgatják."
 

Kuratóriumi tag: Aradi László

"Örömmel tettem eleget, fogadtam el a felkérést és vettem részt az alapítvány célkitűzésének megfogalmazásában.

Hiszek a közösség megtartó, formáló és értékközvetítő szerepében.  E miatt tevékenykedek a Hidak Kulturális Egyesületben is a hagyományok területén és itt a ZENITA Alapítványban is. Úgy vélem és azért tevékenykedek, hogy az alapítványon keresztül maradéktalanul megvalósulhasson a civil szféra irányába a kultúra egy bizonyos szegmensében az érték közvetítés és lehetőségek teremtése a szabadidő tartalmas, kulturált  formában történő eltöltésére a "játszva tanulni" elvre épülve."
 

Kuratóriumi tag: Mócz Ferenc

"Az I. Hangok"Varázsa Tehetségkutató versenyen kértek fel az alapítvány vezetői a szakmai zsűri feladatainak ellátására. Örömmel fogadtam el a megkeresést, hiszen én személy szerint is fontosnak tartom a fiatal generációk nevelését és a tehetséggondozást. Pedagógusként és igazgatóként is ez motivált.

Megismerve az alapítvány munkáját úgy döntöttem, szívesen vállalom a kuratóriumi tagságot."
 

Kuratóriumi tag: Juhász István

"Közel 40 éve dolgozok gyakorló zeneművészként és pedagógusként Miskolcon, képviselem a várost a Miskolci Szimfonikus Zenekar tagjaként a világ minden részén.  Hazai és külföldi tapasztalataim szerint a fiatalok felkarolása, bekapcsolása  a napi zenei életbe a legfontosabb. Így lehet kinevelni egy olyan generációt, akik fogékonyak a kultúra, a zene értékeire. Miskolcon a musical egy olyan műfaj, ami eddig nem kapott elég hangsúlyt, ezért úgy érzem, hogy az én kötelességem is támogatni, segíteni az ifjú tehetségek felfedezését, tanítását. A fiatal felfedezetteket meg kell ismertetni a helyi, országhatárokon túl is méltán híres szimfonikus zenekarral, közös produkciókat szervezni számukra."