Musical és Miskolc

A MUSICAL és MISKOLC GÁLA 2013-ban indult útjára. Az idei évben a rendezvény fenállásának nyolcadik évfordulóját ünnepli. A tavalyi évben első alkalommal a program második felvonásában a Miskolci Szimfonikus Zenekarral közös produkcióval lephettuk meg a közönségünket. Az együttműködés nagy sikert aratott ezért 2020-ban már nem is volt kérdés hogy újra együtt dolgozunk majd a VIII. Musical és Miskolc Gálán.

Az elmúlt hét év sikere is mutatja, hogy a rendezvényre szükség van hiszen városunk folyamatosan termeli ki az újabbnál újabb országos sikereket elérő tehetségeket.

Minden évben törekszünk arra, hogy országosan ismert, befutott, szakmailag kiemelkedő eredményeket elért előadóművészeket kérjünk fel a gálán való részvételre, akiknek a feladata a szereplésen túl, hogy az ifjú tehetség felkészítésében és mentorálásában is részt vesznek.

Az évek során ügyünknek sikerült megnyerni olyan ismert borsodi és miskolci gyökerekkel rendelkező előadóművészeket, akik azóta is támogatták/támogatják programunkat. 2020-ban felkérésünkre már igent mondott Vágó Zsuzsi a Budapesti Operettszínház meghatározó művésze, Tunyogi Bernadett musicalénekes,  Jancsó Dóra színésznő, énekesnő, Handa Eszter énekesnő, Szolnoki Péter Artisjus-díjas énekes, dalszerző, Csiszár István énekes és szervezőként, énekesként is közreműködik a program lebonyolításában Cselepák Balázs énekes, művészeti vezető.
Sajtó:

Aktuális:

https://boon.hu/kultura/helyi-kultura/ifju-tehetsegekkel-keszulnek-4572914/

https://minap.hu/video/musical-gala-elozetes

https://minap.hu/cikk/az-eloado-muveszet-csucsat-erik-el-az-ifju-tehetsegek

Sajtó archívum:

https://www.mso.hu/hu/media/musical-es-miskolc-symphonic?page=1

https://www.youtube.com/watch?v=GR1R6yoHQg8

https://www.minap.hu/video/musical-es-miskolc-symphonic

https://boon.hu/kultura/helyi-kultura/elo-zenes-lesz-az-idei-musical-es-miskolc-gala-3705677/